Vad vi står för

Vi står för gemenskap och att ta det vi har, gå ihop och göra en förändring på riktigt för de som behöver det.

Lördagen den 16e juni 2012 sprang 39 tjejer de sista 53 kilometerna på Roslagsleden. Tillsammans med oss och andra eldsjälar samlade ihop över 100 000 kronor till Panzisjukhuset i Kongo. Samtidigt rörde vi om i den gryta av tjejlopp som omgärdas av lull-lull och gulligull. Tillsammans plockade vi fram något av det som både tjejer och killar står för, men tjejloppen missar: Uthållighet, styrka, envishet.

Sen dess, självklart! är alla välkomna! Tanken var aldrig att starta ett nytt tjejlopp- utan att skapa debatt och visa att tjejlopp är väldigt ensidiga. Vi behåller självklart namnet men på ett Tjejmarathon är alla välkomna.

Vi hoppas att du är man eller kvinna nog att ta dig an denna utmaning.  Vi tror och vet att du fixar det. Och vill du inte springa loppet kan du gå med i vår förening- Team Tjejmarathon för att stötta oss och ta del av inspiration och information!

Vi finns här som stöd längs vägen. Speciellt välkomnar vi dig som kanske vill ta dig an din första ultra. Vi är båda utbildade och erfarna löpcoacher och kan hjälpa dig hela vägen fram- kontakta oss för coaching! Samtidigt kan du genom vår blogg, Twitter och vår Facebookgrupp få både stöd och pepp av andra löpare, som flera av dem gjort en resa från att vara ”joggare” till att klara en ultra!

Vi hoppas du vill vara med. Det kommer bli magiskt!

Alla medel vi tillsammans samlar in går till Panzisjukhuset i Kongo. Panzisjukhuset jobbar med utsatta, sargade, skadade kvinnor. Kvinnor som utsatts för våldtäkt och misshandel. Som sett och erfarit saker som de flesta av oss aldrig ens i tanken klarar av att komma i närheten av. På Panzisjukhuset får de både en fysisk och psykisk chans att komma tillbaka, trots att det ofta är bortstötta från sin hemby.

Såhär skriver Kvinna till kvinna:

Omvärlden är väl medveten om systematiska våldtäkter framförallt kvinnor utsätts för i det konflikdrabbade i Kongo. Mer måste göras för att förhindra att fler kvinnor drabbas. Samtidigt är allt stöd som går att uppbringa värdefullt för de som redan utsatts för våldet och för dem som arbetar för rehabiliteringen av kvinnorna. Våldtäkterna påverkar hela samhället.

På Panzisjukhuset i Östra Kongo finns en vägg med brev och hälsningar från olika delar av världen till patienter och personal på sjukhuset. Sjukhuset är specialiserat på kvinnor som överlevt våldtäkter och sexualiserat våld under kriget i Kongo. Doktor Dennis Mukwege som är chefskirurg på Panzisjukhuset berättade för Kvinna till Kvinna under en resa till Kongo i maj i år att meddelandena från omvärlden betyder väldigt mycket för både personal och patienter. Hälsningarna är ett bevis på att deras arbete och deras rehabilitering syns. Att det finns många som bryr sig om att det är många kvinnors som drabbat och att det fortfarande pågår systematiska massvåldtäkter i Kongo. Att det finns en tryck utifrån på att de måste upphöra.

Det här är vårt sätt att bidra, med det vi kan. För att vi kan.

Vilka är vi?

För oss kändes det här som ett självklart val när vi startade 2012. Ett lopp där vi får ha roligt och utmana oss själva och där vi samtidigt hjälper de som behöver det. Vi vill göra det tillsammans, för att visa att det faktiskt går. Att vi kan så mycket mer än vi tror, bara vi vågar försöka..

Madde hittar ni  här. Med mångårig träningserfarenhet både inom löpning och styrka samt en professionell karriär inom densamma står hon nu på egna ben med eget företag där hon coachar, tränar och instruerar. Madde gillar att lyfta tunga saker och springa fort o långt. Hon lyssnar på hårdrock och äter gärna choklad. Hon bor utanför Borås.

Annie har för några hundra år sen jobbat som PT i England men jobbar nu som hälsstrateg på en stor revisionsbyrå och även som löpcoach i egen firma. Annie gillar att springa långt ute i naturen, cocostoppar, Pearl Jam och Foo Fighters. Hon bor utanför Stockholm.

Har ni frågor eller vill veta mer så är det bara att kasta frågor på oss! 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Annonser

2 kommentarer till Vad vi står för

  1. Ping: Så funkar insamlingen | tjejmarathon

  2. Ping: Träna och tävla för välgörenhet | Trend o Träning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s