Insamlingsinspo

Hej på er!

Vi gissar att ni alla är i full gång med att samla in pengar från alla ni känner till fantastiska Panzisjukhuset. Hoppas det går riktigt bra för er! Som lite hjälp på traven har vi låtit några av årets och förra årets löpare berätta lite om hur deras insamlingar har gått till. Kanske får ni några nya tips där?

Just nu har vi, vad vi vet, samlat in 23 000 kronor cirka men det är mycket pengar på väg in- vilket vi ser fram emot förstås!

Maria 

För mig började det med att en väninna frågade om jag vill springa Tjejmarathon och om hon får sponsra. Ett så vackert erbjudande kan man ju bara tacka ja till. Eftersom vi båda brinner för sånt arbete som sker på Panzisjukhuset funderade vi över hur vi skulle kunna dra in mer pengar. Så det blev ett evenemang på facebook som vi bjöd in våra vänner till. Några andra delade evenemanget på sina sidor.

Sen har jag skrivit ett blogginlägg för att nå bloggläsare som inte finns på fb. Och mailat andra som inte nyttjar sociala medier.

Jag har gjort så att sponsorerna får betala in till ett separat bankkonto som jag har, som används bara för det här, för att man ska se hur mycket som kommer in ”via mig” och genom dessa mina sponsorer. Tänker att det kan kännas inspirerande för dem att få veta hur mycket det blir. Sen för jag över pengarna till Tjejmarathons konto.

Uppdaterar facebook-evenemanget lite då och då, skriver hur mycket som kommit in etc.

Det här känns väldigt uppmuntrande även för mig, att jag kan bidra med mer än de tusen som varje löpare betalar.

Nina

Eftersom garderoben borde rensas lite då och då (och då menar vi inte äckliga träningskläder som fått permanent hallondoft) tar man högen, och gärna också sin syrras och mammas i olika storlekar – som bonus kanske man har barn också (kanske oanvända skor i fel storlek)? Högen forslar man sen till lämpligt kontor – idtt eget om du har tillräckligt med kollegor, eller syrran, eller mammans. Lägger upp lagom orediga högar (för härlig loppiseffekt) och gruppmejlar ut jordens tillfälle! Mina plagg gick för mellan 20 och 40kr och man fick också ge ett frivilligt extra bidrag om man ville. Hepp, 1000spänn till TM på dina felköp och du slipper släpa dem till myrorna (fast jag fick en hög över som gick till Klaragården)

Genusspaning: det är nästan bäst med kvinnokläder, eftersom jag har märkt en tendens hos damer att vilja göra klippet på schysta kläder. Det kommer helt enkelt inga manliga kollegor in hos mig och kollar, förutom två som snodde med sig ett par märkesplagg till sina sambos! Olika storlekar är bra för fler potentiella kunder.

Therese och Linda

Då ingen av oss var sugna på att gå runt med tiggarbössa och be om pengar valde vi en liten annan strategi.

På båda våra respektive jobb informerade vi våra kollegor om vad vi hade gett oss in på  och att vi skulle springa vår första Ultra. Vi berättade vad Tjejmarathon stog för och att syftet med loppet var att samla in pengar till välgörande ändamål.

Själva insamlingen löste vi sedan genom att kollegor, vänner & familj fick ”köpa” eller som vi valde att kalla det, ”sponsra” en kilometer. Man kunde naturligtvis välja att sponsra fler antal kilometrar, vilket flera oxå gjorde. En del var noga med att sponsra en viss kilometer, då de kanske själva hade just 10 km som sin längsta distans hittils, eller någon annan som absolut ville ha den sista kilometern, då vi gick i mål!

När alla kilometrar var sponsrade började vi fundera på hur vi kunde ge våra sponsorer live-rapportering om hur det gick för oss på just deras kilometer. Vi kom då på iden med en blogg, och att vi kunde liveblogga under loppet!

Vi gjorde vårat första blogginlägg på väg upp till Stockholm, och sedan fortsatte vi med små korta statusuppdateringar efter hand. Under själva loppet hade vi koll på vems kilometer vi sprang genom att kolla på de små remsor av plast vi hängt på våra ryggsäckar. På dessa remsor hade vi skrivit vem som sponsrat vilken kilometer. En del blogg inlägg blev i ren text, andra i bara en bild. När vi kände oss riktigt manade filmade vi oss själva medan vi sprang. Då hela loppet tog oss dryga 8 timmar att genomföra hade vi en hel del tid att tänka, fundera och även hamna i mentala svackor, men faktiskt var bloggandet en del av loppet som gav väldigt mkt positiv energi! Vi kunde tex se fram emot när vi skulle få blogga om att vi nått mara-distansen, eller att vi nått den kilometer som just mamma sponsrat! Eller som när vi nådde den kilometer som en vän till oss båda sponsrat, och vi lovat att spela en viss låt för henne! Det gjorde vi förståss och visade sedan direkt i bloggen som ett litet videoklipp!

Med facit i hand kanske inte live-bloggande är något att rekomendera om man vill springa ett lopp så fort som möjligt, men själva sponsor-idén var väldigt uppskattad av alla som bidrog och det var ett enkelt sätt att för bara några 10-or kunna bidra till något gott! Eftersom det här var vår Ultrapremiär hade vi ju dessutom inget tidsmål att sikta mot, så bloggandet gjorde vi utan stress då målet helt enkelt var att ta oss i mål!

Jag skulle vilja säga att vi lyckades – vi sprang i mål med ett stort leende på läpparna och kunde därmed konstatera att vi genom vår prestation inte bara gjort något stort för oss själva, utan även gjort något som gjort gott för andra!

Föreläsningar för välgörenhet

Både Anne och Madde går att boka, vid tillgänglighet, för föreläsningar där vi ger upp till 50% av intäkterna till insamlingen. Föreläsningen Annie gjorde på Hälsofesten i Hede gick i sin helhet till insamlingen och där donerades även ”kaffekassan” på 1500 kronor!

Varmt välkomna med idéer och tankar runt vår insamling!

 

/Annie och Madde

Det här inlägget postades i Sponsorer, Tipsinlägg. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s