Mer information om vår viktiga insamling till Panzisjukhuset

Det är december och det betyder att det är mindre än en månad till anmälan öppnar!

Vi tror att vi behöver förtydliga lite hur vi har tänkt runt insamlingen.

Vi är otroligt måna om att samla in de 100 000 som vi ”lovat” Panzisjukhuset.  Det är deras verksamhet och deras kamp under Dr Mukweges ledning som driver oss. Det och den kraft som ni löpare utgör tillsammans.

Vi vet att 1400 kr är en rätt stor summa att betala ”rakt av”. Dock är den inte så mycket större än vad det kostar att springa till exempel Stockholm Marathon som har en enorm marknadsföringsapparat bakom sig. Och vi jagar kostnader för att kunna slussa över precis allt överskott vi har efter att vi sett till att ni tagit er säkert från start till mål, fått en billig men välförtjänt medalj och något att äta.

Vi vet också att det kan vara skralt i plånboken efter jul och ni behöver inte betala direkt när ni anmäler er. Anmäler man sig i januari har man till februari ut att betala avgiften. Anmäler man sig i februari har man till slutet på mars på sig. Osv.

1000 kr per person att samla in tycker vi dock inte är en utmaning med två års erfarenhet av två insamlingar! Det är  20 vänner, kollegor och bekanta som ger 50 kr var. Det är kanske några fredagsfikor på jobbet med bakade bullar för 10 kr styck. Det är vårt minimum som vi önskar för att vi ska dela insamlingsjobbet mellan oss.  Flera löpare samlade in betydligt mer tidigare år genom fiffiga insamlingar – kanske 50 kr per kilometer man springer under loppet. På Facebooksidan får ni gärna dela tips med varandra om hur ni samlar in pengar.  Och här i kommentarsfältet såklart!

Edt: För att förtydliga: 400 kronor är anmälningsavgiften och 1000 kr är minimum donation till insamlingen. Om man tar dessa ur egen ficka eller samlar in dem är fritt att bestämma och sky is the limit förstås!

Vi har själva gjort det. Vi gör det också! Vi gör det här tillsammans.

Om du behöver det minsta inspiration kan du börja med att läsa det här och lyssna på intervjun med Lotta Bromé. Vi har läst och hört det flera gånger men det går fortfarande inte riktigt att ta in. Däremot ger det kraft och inspiration att göra det vi kan. Mukwege är i Sverige just nu för att ta emot Right Lovelyhood Award och delta i flera seminarium och en konsert på söndag i Filadelfiakyrkan. För endast 100 kr där 50 kronor går till Panzisjukhuset kan du lyssna på både Dr Mukwege och Timbuktu- med fler.

Vi kommer förstås att vara på plats! Läs mer här.

Det har också kommit ut en ny bok om Dr Denis Mukweges arbete. Du hittar den här och vi garanterar rörande läsning!

Vi har den unika chansen att få träffa Dr Mukwege i samband med hans besök och förstås lämna över en Tjejmarathonmedalj, få boken signerad och berätta om vår satsning. Jag kommer berätta att vi ska samla in 100 000 igen till hans fantastiska modiga arbete och vi hoppas att just Du är med oss i detta! Vi kan tillsammans göra så så mycket.

Nu laddar vi för vår tredje insamling, som är en av Sveriges största inom välgörenhetslopp och historisk redan från starten för två år sen.

Frågor? Kommentarer? Shoot här på Facebooksidan eller på Twitter! (@tjejmarathon).

Varma hälsningar Annie, Madde och teamet bakom Tjejmarathon.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Mer information om vår viktiga insamling till Panzisjukhuset

 1. Hanna skriver:

  Minimumdonation?! But why?

  • tjejmarathon skriver:

   Hej Hanna!

   Därför att det viktigaste för oss är att pengarna ska komma fram till Panzi. I tex England finns det lopp där man genom att anmäla sig förbinder sig att samla in en viss summa pengar, och det är ett helt accepterat sätt att jobba så där. Det är inte så vanligt i Sverige men vi jobbar så och vill att alla som springer ska vara med och dela på arbetet. Vi hade kunnat bara sätta en anmälningsavgift på 1400 kr, men vi vill ge möjlighet att förstås samla in mycket mer! Hoppas det ger en förklaring!

   hälsningar Annie

  • tjejmarathon skriver:

   Och om du inte springer loppet så kan du givetvis skänka ändå, valfri summa! 🙂

 2. Ping: Träna och gör en god gärning « foraldrafitness

 3. Ping: Föräldrafitness gillar Tjejmarathon « foraldrafitness

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s