TJEJMARATHON 2014

Hej på er!

Då är vi här igen. Utvilade och taggade på ännu en satsning. Tjejmarathon 2014 kommer att bli bättre än nånsin, vi har massor av nya idéer och en hel del förändringar i upplägget. Ni ska få veta allt här under hösten men vi tar det viktigaste först!

Datum? Söndagen den 8 juni 2014

Plats? Knalleleden, Hindås- Borås

Distans? Som vanligt, ungefär fem mil. Aldrig mindre.

Hjälporganisation? Här kommer det riktigt intressanta.

Vi har funderat, vänt för och nackdelar mot varandra, lyssnat på vår magkänsla och till slut fattat ett beslut. Det finns ett ställe som våra hjärtan klappar lite extra för. Även om vi skulle vilja hjälpa alla organisationer i hela världen så måste vi välja. Och vi har valt att stötta de människor som vi känner att vi kan göra allra mest för.

Vi kommer 2014,  att samarbeta med Panzisjukhuset. Alltså det sjukhus i Kongo som vi gav 104 000 kronor till första året, 2012. Det sjukhus som tar emot våldtagna och misshandlade kvinnor, som vårdar förlossningsskadade kvinnor och som även tar hand om de barn som lämnats ensamma när deras mammor dödats av militären. Vårt mål är att kunna ge 100 000 kronor per år till dessa kvinnor och barn, for as long as this race will live. Det känns rätt i magen.

Kostnad? I år gör vi lite annorlunda än tidigare år. För pengar finns här i Sverige- det vet vi. Och förutom att arrangera ”årets bästa lopp” som någon sa så är det att generera pengar till sjukhuset som är vårt mål. Vi bakar in en summa i anmälningsavgiften, som går direkt till insamlingen. Ni som sprungit loppet tidigare vet att löparna har samlat in sponsorer som ”köpt” deras kilometer och på så sätt bidragit till insamlingen. Den möjligheten kvarstår naturligtvis och vi vet att viljan att ge är god när ändamålet är så viktigt! Inga mellanhänder- vi skickar pengarna direkt till Kongo!

Vi räknar med att komma runt med en administrativ kostnad på max 400 kronor/löpare, för medaljer, pannband, mat och dryck till vätskestationerna osv. Den summan har vi legat på tidigare år. Anmälningsavgiften ligger därför på 1400 kronor och av dessa så garanteras att minst 1000 kronor går till insamlingen. I år kunde vi på grund av smarta kostnadsbesparingar och suverän sponsring ge större delen av anmälningsavgiften till ändamålet.

Så för att förtydliga: Du betalar hela anmälningsavgiften och sen väljer du om du vill samla in de 1000 kronorna till dig igen- och fortsätta samla in! Eller om du väljer att betala summan och sen delta! Helt upp till dig!

Anmälningsdatum? Klockan 00.00 på nyårsafton finner ni en länk till anmälan här i bloggen. Vi har 100 startplatser även i år och ställer sedan resten på en reservlista. Självklart är loppet även i år öppet för både tjejer och killar.

Gemensamma långpass? Ja, detta kommer arrangeras även detta år men utan ledare. Det finns så många rutinerade löpare därute som gjort loppet tidigare och vi tror att ni tillsammans med alla nytillkomna kan skapa fina pass tillsammans. Mer info om detta kommer.

Träningsprogram för loppet? Vi är båda två utbildade löpcoacher och kostrådgivare (därtill hängivna, uthålliga- Annie och snabba- Madde, löpare) och arbetar med träning på personlig och gruppbasis. Om du behöver hjälp med hur du ska lägga upp din träning inför loppet så är du varmt välkommen att kontakta någon av oss. Vi erbjuder självklart specialpris för träning inför Tjejmarathon.

Madeleine- fitnesscoachen@gmail.com

Annie- ansofisticated@gmail.com

Mer info om anmälan och mycket annat dyker självklart upp här framöver.

Varmt välkomna till Tjejmarathon 2014!annie_och_madeleine_170

Madde och Annie

PANZISJUHUSET

Denis Mukwege, föreståndare på Panzisjukhuset

Det här inlägget postades i Information om loppet. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till TJEJMARATHON 2014

  1. Ping: Here we go- Tjejmarathon 2014 |

  2. Alice skriver:

    Om jag är med? Absoluuuut, fasen vad kul 🙂

  3. Nina L skriver:

    Hell to the Yeah! Träningen börjar … nu!

  4. Sofie skriver:

    Vilka många bra beslut. Att göra loppet på en ny led, att baka in välgörenhetsandelen i insamlingssumman, att återgå till Panzisjukhuset, och dessutom dagen efter tjejvättern så man kanske kan få det att fungera på samma resa 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s