Första gemensamma långpasset- sol, sol,sol!

Det blev ett soligt pass både i Stockholm och Göteborg, till allas stora glädje. Nedan följer en liten berättelse från de båda passen, för er som inte hade möjlighet att närvara den här gången.

GÖTEBORG

Det blev en helt fantastisk dag i Göteborg! Solen som strålade från en klarblå himmel, pigga och starka ben som bara levererade, glada och härliga tjejer som sprang hela vägen med ett leende på läpparna. En platt och lätt runda (det tackar jag mig själv för som planerat den) och endorfiner som hade lite svårt att rymmas i kroppen och därför bubblade ut genom både armar och ben emellanåt.

Vi stack iväg från Heden strax efter 10.30, åtta härliga tjejer varav alla utom två var nya bekantskaper för mig. Lugnt tempo, alla samtalade med varandra, lärde känna varandra, frågade, tipsade, peppade. Vi rundade Slottsskogen och tog sedan Linnégatan ner mot älven. När vi stannade för ett rödljus för första gången så hade det redan gått sju kilometer. Nästan halvvägs och det kändes som att vi precis hade börjat!

Följde älven bort mot Marieholm, förbi casinot och de mysiga småbutikerna vid läpstiftet, log mot de som satt och solade sig utanför det lilla caféet och trippade vidare. Vi tog en kort paus för att fylla på lite energi och vätska men sedan tuffade vårt lilla gäng vidare, på till synes hur lätta ben som helst. Jag såg inte en enda trött min på hela passet, fantastiskt!

Några kilometer mot Gamlestan och sedan tillbaka mot Göta älvbron innan vi vände upp mot avenyn, sprang förbi alla som strosade utanför Nordstan och i Brunnsparken, kryssade glatt mellan dem, nästan utan att se dem, så upptagna med våra samtal. Sista biten ner mot Heden igen och en extra sväng runt parkeringen för att få ihop exakt 15 kilometer.

Bara sådär! Enochenhalvmil! Så lätt! Brudarna sprang det som att de aldrig gjort annat och jag log och tänkte att de här tjejerna kommer att rocka tjejmaran i juni. Ni var grymma!

Tack gänget! Tack solen! Tack Göteborg!

STOCKHOLM

Vi har vår egen kartritare Peter som dagen till ära gjort en rutt som möjliggjorde att hoppa på och av vid de tunnelbanestationer vi passerade. Vi var cirka 20 stycken som startade vid World Class Vasastan som lånade ut omklädningsrum igen- Tack!

Vi rullade iväg i solen med gott humör. Förbi färjeterminalen ut mot Ropsten, Bergshamra och vidare mot Sundbyberg. Inte den varmaste dagen men solen smälte en del is.

Några hoppade av. Några på. Vid 27 kilometer fikade vi gott och lite längre än Peters schema tillät men det får man! Vidare mot Årstaviken som var redigt isig på ena sidan och solig och varm på andra sidan. Sen tog vi över planeringen av passet och genade över Långholmen, upp på Västerbron och ned i Rålambshovsparken. Nu var vi ett litet gäng som njöt och kämpade om vartannat i eftermiddagssolen. Tillbaks till World Class med finfina 42,2 (viktigt där med decimalen) i benen!

Självklart kommer vi göra om detta i maj! Tusen tack alla som var med och gjorde dagen ännu soligare!

tjejmaralångpass

Några glada löpare- inte alla i bild!

Det här inlägget postades i Gemensamma träningar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s