Tjejmarathon 2013’s insamling går till….

Nu har vi bestämt oss. Vi drar inte igång en så här stor insamling utan att försäkra oss om att pengarna går till något konkret, viktigt och något som vi tror kan inspirera er.

Vi vill att vi ska göra skillnad, på riktigt! Men vi vill också bidra till något som är mer än ren donation. Vi vill stimulera eget företagande och ”hjälp till självhjälp”.

Det här är Hungerprojektet grymma på . Såhär skriver de på sin hemsida om sin affärsidé

””Jordens Bästa Affärsidé

Får vi föreslå ett nytt sätt att få slut på fattigdom och hunger?

Det nya är att du slutar skänka pengar till välgörenhet. Istället investerar du i människors driftighet och idérikedom och ger dem chansen att se sin egen potential. Då kan de med egna krafter förändra sina samhällen – en gång för alla.

Resultaten gör vilken ekonom som helst knäsvag. Ta några av de afrikanska länderna som exempel. Där investerar vi 300 kronor per person under en femårsperiod. Under samma period ser vi en stigande tillväxtkurva i form av affärsverksamheter, skola, bank, sjukvård, mångdubblade vattentillgångar, fleråriga matförråd, förbättrad levnadsstandard och äkta framtidstro. Samtidigt rasar kurvorna för barnadödlighet, fattigdom, sjukdom och livslång hunger. Och det är bara början.

Vår modell är enkel: Den som äger problemet äger också den bästa vägen till förändring. Därför gör vi inte så mycket. Istället tänder vi eldsjälar och låter dem bli entreprenörer. Vi inspirerar människor att tro på sig själva, att tro på varandra, att hitta bra ledarskap och att använda mycket sunt förnuft. Avkastningen låter inte vänta på sig. Du skulle kanske kalla det vanligt företagande.

Vi kallar det jordens bästa affärsidé.””

Ja ni förstår kanske varför vi valt dem. Annie har dessutom varit aktiv volontär där för några år sedan.

Vi har valt att stödja ett projekt i Bangladesh. Landet är världens mest tättbefolkade och här lever ofattbara 48% under fattigdomsgränsen. Vi kommer att kunna följa återrapportering från landet och under insamlingen så kommer vi förstås att berätta mer om vad pengarna går till och hur det fungerar. Investeringarna går direkt till förändringsarbetet i landet. För oss är det viktigt, att likt föregående år, skicka våra insamlade medel direkt dit där de behövs genom en organisation vi litar på.

Hungerprojektet har varit verksamma i Bangladesh sen 1990 och är med 280 000 volontärer den största välgörenhetsorganisationen verksam i landet. Genom lokalt förankrade grupper arbetar man med frågor som öppna budgetförhandlingar av offentliga medel, rättighet till latriner, utbildning för att undvika tidiga giftemål, barn och mödradödlighet. Med mer- vi kommer få veta massor som kommer motivera vårt insamlande.

Läs gärna mer om Hungerprojektet, deras fantastiska smarta verksamhet och deras 385 000 volontärer.

I år har vi förstås likt förra året tänkt att hitta på saker fram till loppet. Förutom att peppa er som vill ha hjälp att träna för distansen (för ni fixar den- det visade vi förra året eller hur? :)) så kommer vi ha aktiviteter där vi samlar in pengar med hjälp av till exempel föreläsningar och våra samarbetspartners. Vill du eller ett företag i din omgivning hjälpa och synas med 2013 års godaste coolaste lopp? Maila tjejmarathon(@)gmail.com.

Bild: Hungerprojektet Bangladesh

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tjejmarathon 2013’s insamling går till….

  1. Ping: Vi är alla skyldiga till den indiska kvinnans död «

  2. Ping: Hjälp oss! |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s