Tjejmarathon 2013- varmt välkomna!

Efter en lång sommar av vila och återhämtning, där vi fått landa i vad vi, och NI, egentligen åstadkom med vårt magiska lopp i juni, har vi nu laddat batterierna, slagit våra kloka huvuden ihop och fattat en del avgörande beslut inför nästa år. Så nu är vi redo att officiellt välkomna er till Tjejmarathon 2013!

Självklart är både män och kvinnor välkomna i år. Tanken var aldrig att skapa ytterligare ett tjejlopp utan att öppna upp för diskussion, väcka frågan och kliva in i debatten. Nu är vi där, så vi fortsätter befinna oss i det rummet och bjuder in alla till nästa års lopp. Namnet kvarstår dock, nu vet vi ju alla att ett Tjejmarathon är lite längre och lite roligare…

Tjejmarathon är sprunget ur en vilja att göra skillnad genom en stor kärlek till löpning. Lång löpning. I all sorts terräng. Det passar dig som är redo för en utmaning i gemenskap med mycket pannben, skratt och lite lera. Dig som är redo att inte bara tycka synd om de drabbade i reportage från fattiga länder utan faktiskt vara med i ett gäng som väljer att göra skillnad. På riktigt.

Vad behöver du veta, om du är intresserad av att delta?

Datum? 29 juni 2013

Plats? Roslagsleden, Roslagsbro- Grisslehamn, dvs samma sträcka som i år.

Distans? 53 kilometer och uppåt, beroende på antal felspringningar 🙂

Kostnad? 400 kronor, allt överskott går direkt till insamlingen.

Sponsorer? Precis som år 2012 så samlar alla löpare in så mycket de kan till projektet ifrån sin omgivning. Företag är givetvis även i år hjärtligt välkomna att stötta insamlingen.

Anmälan? Mottages från 1 januari 2013 via en länk vi släpper här på sajten, Facebooksidan etc. Max 100 platser så först till kvarn!

Ändamål: Vi vill säkerställa att likt 2012 så går pengarna till något där det verkligen gör skillnad. Något som vi tror vi alla brinner för. Därför undersöker vi just nu vilket av ett antal ändamål som uppfyller de strikta krav vi ställer. Vi ser fram emot att publicera vad 2013 års satsning kommer att bli! Vi har en plan, men ni får vänta några veckor till på slutgiltigt besked om vilket projekt som denna gång kommer att få vårt stöd.

Återigen, varmt välkomna till nästa års roligaste och GODaste ultra!

Det här inlägget postades i Information om loppet, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

20 kommentarer till Tjejmarathon 2013- varmt välkomna!

 1. Wanja skriver:

  Kul! Men nu blev det svårt! Vill verkligen springa Tjejmarthon igen! Vill även verkligen springa Vansbor marathon igen, som går 5 dagar senare…

 2. Linda skriver:

  Tråkigt med bara 100 starter när det gäller att samla in pengar.. Borde gå att öppna för fler startande = mer pengar..

  • tjejmarathon skriver:

   Hej! Absolut men vi är två tjejer som roddar det här helt själva i grunden med hjälp av eldsjälar. Säkerheten för våra löpare är A och O och vi fick förra året sponsorer direkt till loppet inte bara till löpare. Vi kan inte ta ett obegränsat antal, vilket gäller för de flesta lopp och vi ämnar ta hand om alla och då klarar vi inte fler. // Annie

 3. Nina L skriver:

  Å nu blir man ju nervös, det här kan ju bli som NY Marathon, med biljettsläppet – bara vi slipper kvala in på tidigare tider så… Måste lägga om semestern som vi planerat nu!

 4. lifeofhoff skriver:

  Åhhhh jag vill vara med!!! Räkna med en anmälan från mig!!!

 5. lupitasvensson skriver:

  Äntligen!!!! Kan inte vi som sprang 2012 och var med från början ha förtur till en plats!!!! 🙂 Känner mig lite rädd att platserna försvinner…..

 6. coyntha skriver:

  Vad kul!! Det är bara att vara vaken när ni öppnar anmälan!!

 7. Nina skriver:

  Åh vad roligt!!!

 8. Kalle skriver:

  Jätteroligt att ni kör igen:-D Kanske anmäler jag mig och springer nästa år? Även om jag nu för tiden börjar tycka att ett ”vanligt marathon” är långt nog! Man börjar ”tackla av” med åren ha ha:-) Hur som helst kommer jag vara med och bidra till insamlingen nästa år igen:-)
  Ps. Jag kommer INTE vara med och slåss om platserna utan väntar i så fall några veckor tills/om jag anmäler mig Ds.
  / Kalle

 9. Nina L skriver:

  Hej! Antar att ni fnular på vart insamlingen ska gå i år, och har tipsat både om Kvinna till Kvinna och Afghanistankommittén, båda organisationer med god renommé och en del intressanta kvinnoprojekt (KtK i Irak och AK för flickors skolgång), Jag kan gärna förmedla kontakt med båda om intresse finns. I övrigt blev jag idag påmind om ett spännande projekt som både har med flickor och idrott att göra: Futebol da Forca, i Mocambique. Projektet finns också i Sydafrika (dit ju förhoppningsvis Annie åker nästa år för att supporta nåt snyggo i nåt litet event). Ska kolla in inslag ikväll i Världens barn. Se i övrigt här: http://www.football-for-worldwide-unity.org/en/News_Futebol_da_Forca

 10. Catharina skriver:

  Åh, jag vill ju både detta och Fotrally men det krockar 2013… Hmm hmm hmm…

 11. Ping: Löpcoachning&Visualisering av mål | liltraining

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s