Tjejmarathon 2012- loppet som ingen bröt- Tävlingsrapport

Hej alla!

Vi vet redan nu att det här inlägget aldrig kommer att kunna täcka in ens 1% av allt som skedde, alla känslor och prestationer från i lördags. Så i egenskap av tävlingsarrangörer försöker vi här återge loppet mer faktabaserat. Försöker alltså…

Det var fantastiskt roligt att få träffa alla! Er som inte kunde delta av olika anledningar har ju varit med ändå genom er insamling och ert engagemang. Detta loppet är ert- tillsammans!

När starten gick 09.33 på lördag morgon stod det 39 kvinnor på startlinjen. Åldersmässigt och erfarenhetsmässigt var de lika spridda som ni läsare är. Allt från rutinerade ultralöpare till löpare som aldrig sprungit mer än 20 kilometer innan loppet. Allt från tjejer i 20 årsåldern till kvinnor som passerat 50 år.

En gemensam nämnare.

Kärleken till löpning och modet att ta sig an en utmaning.

Banan bjöd på 53 kilometer blandad terräng. Bitvis asfalt, bitvis grus, bitvis klippor. Utmaningen blev således inte bara att orka hela vägen utan också att klara att ställa om kroppen från att våga springa på i bra fart till att trippa fram, kanske gå, kanske vända och välja annan väg när klipporna blev för hala.

Först i mål var Maria Jansson på 5.03. Hon springer i sommar VM i 24-timmarslöpning och det var ett sant nöje att se henne plöja fram i skogen som om ingenting hade hänt. Dessutom hela tiden med ett leende på läpparna. En utmärkt förebild för sporten!

Två blev Emelie Andersen, förra årets vinnare av Täby Extreme Challenge, 100 miles, dvs 16,1 mil. Emelie såg lika oberörd ut vid mål som vid start och jag råkar veta att hon sprang 3 mil på en annan led dagen efter loppet. Stark som en björn!

På tredje plats susade Cia Fochsen i mål. Med en fysik som fick både mig och hennes medtävlande att gapa (jo, jag hörde dem själv imponeras!) så bara skrattade hon vid målet och konstaterade att hon senast sprang en mara för 13 år sedan. Hatten av för prestationen och för ditt strålande humör!

Hela resultatlistan kommer upp här på bloggen inom kort, tills dess får ni hålla tillgodo med de vackra bilderna som vår fotograf Göran Sedvall tagit längs vägen. De framkallar många glada minnen!

Starten gick nästan enligt utsatt tid, 9,33. Till start kom till slut 39 tjejer av de 54 vi haft på startlistan. Förkylningar och en magsjuka ställde till det i slutet. Vi var lite tagna av situationen. Det var mäktigt att stå framför detta startled!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Tjejmarathon 2012- loppet som ingen bröt- Tävlingsrapport

  1. Mary skriver:

    Fan vad bra ni ALLA är! Jag sitter och fäller lyckotårar när jag ser på bilderna – vilken löparglädje!!! Ni genomförde en bragd genom att ta er runt – och ni gjorde det för kvinnorna & Panzisjukhuset! ❤

  2. wilmelina skriver:

    Vilket härligt initiativ! Ni som anordnat och ni som sprang – så jäkla bra gjort!!!! Började löpträna nu i våras och har stockholm halvmara i september som mål. Trots att jag inte genomfört det än så blev jag superpeppad och sugen på att vara med på Tjejmarathon 2013, vilken grej!! Så nu känns halvmaran som ett delmål istället 🙂 Och om det blir i Göteborg nästa år är det ännu bättre då jag har lite närmare dit…

  3. johan skriver:

    Önskar att jag också var tjej ibland 😉 Bra jobbat alla!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s