Logistik runt fredag och loppet

Nej men sådärja då börjar bitarna ramla på plats! Vill ni peppas av varandra- check out vår Tjejmarasida på Facebook där allt från vätska, till skor till väder diskuteras. Här kommer nu de rent praktiska detaljerna och TävlingsPM filar jag och Madde på.

Ang fredagen

Efter att ha stämt av när de flesta kan så har fantastiska Kiropraktorkompaniet lovat att hålla dörrarna öppna för oss mellan 16-18 på fredagen. Då kan ni hämta er nummerlapp, få en kram och pepp av mig och Madde, få laserbehandling mot krämpor och träffa varandra. Laserbehandlingen stör inte löpningen dagen efter.

Om ni inte kan så får ni nummerlapparna vid starten på lördag morgon.

Transport till start och start

På lördagen så går Blåbus 676 från Tekniska Högskolan till Norrtälje Busstation. Den går 07.40 och är framme 8.41. Tar alltså en timme och kan vara bra att ha dryck och något lättsmält att mumsa på på bussen.

När ni kliver av ska ni hålla utkik efter en man med en skylt och en buss ! :). På skylten ska det stå ”Tjejmarathon”. Den här kommer att ta er till starten vid Roslagsbro IP.

På bussen finns toalett. Och på bussen finns en blandad skara av starka grymma tjejer men med helt olika erfarenhet av långa lopp. Peppa varann, ni som är ruttade (ni vet vilka ni är! :)) dela med er av era erfarenheter och tips! Vi har alla varit där, inför vår första ultra!

Framme vid starten kommer ni mötas av oss och våra funktionärer! Här finns toaletter och möjlighet att gå på toa i skogen förstås! :). Ni kan även fylla på era flaskor/vätskesäckar och få er nummerlapp men tanken är att vi ska ta oss iväg rätt snabbt!

Längs vägen

Ni ska alltså följa Roslagsleden. Vi kommer försöka vara vid vägövergångar där det går och märka ut där det kan uppstå problem. Här ser ni bra ställen att heja och var vätskekontrollerna är.

Måste ni av någon outgrundlig anledning bryta så tar ni er i första hand till en vätskestation, i andra hand en asfalterad väg och i tredje hand försöker ni ta fram var ni är. Vi har en sistelöpare av världsklass som heter Peter och han kommer peppa och stötta er.  Vi har sjukvårdare och funktionärer som kan plocka upp er men det är absolut lättast vid vätskeestationer och trötthet accepteras inte som giltigt skäl :). Jag och Madde och våra respektive, samt min syster och hennes kille kommer att peppa er och heja -speciellt sista biten!

Målet

..blir underbart! Det blir strax innan Grisslehamn och ni får en vacker fin kort promenad förbi Albert Engströms atelje och stranden där. Ni får gärna bada! 🙂

 

 

 

 

 

Sen samlas vi  allteftersom på ”gamla Kalaset” som det här lilla huset heter som jag pekar ut på den här lokala kartan. Här har min faster Carina, hennes väninna Barbro och en till (har inte namnet förlåt!)  kommit hela vägen från Värmland för att hjälpa till för det tycker det här är så toppen! Här är vi antingen inne eller ute beroende på väder. Hoppas ute för det är inte så stort men finns parasoll och filtar.

Vi bjuder på god vegetarisk pastasallad (ja även glutenfri!) och hembakta kladdkakor och annat gott man kan vilja ha efter 5 mil!

Ni kommer att komma in vid så olika tillfällen så vi ser till att det finns mat och varm och kall dryck från eftermiddagen.

Klockan 18.59 går buss 637 från Grisslehamn (kolla gärna var) till Norrtälje och sen 676 vidare till Stockholm och Tekniska Högskolan där ni kommer vara trötta och enormt glada och stolta vid 21.00.

Vi kommer alltså att skicka ett tävlingsPM också där det är mer formella uppgifter och regler om loppet. Frågor? Shoot!

Vi är så laddade och ser så otroligt mycket fram emot det här. Det är något historiskt och ni är med och skapar det!

Varma hälsningar Annie och Madde

Det här inlägget postades i Information om loppet. Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Logistik runt fredag och loppet

 1. Åsa S skriver:

  Kan ni skriva lite om boende också, det skulle visst finnas billiga hotellrum?

 2. svetlana skriver:

  Tack! Ni är fantastiska!
  Fråga här: om man vill sända något gods till en viss vätskekontroll innan starten på morgonen (tex planera byta skor efter 30k..), går det? Eller ska man ta det andra paret med (alternativt sluta komplicera saker och välja ett par :))

 3. coyntha skriver:

  Tack så jättemycket!! Ni är bäst!!
  Jag undrar över samma sak? Kan vi sända ”grejer” till vätskekontrollerna? Flaskor med perpetuem, skor och lite till innan starten?
  Kram på er!
  Snart ses vi 🙂

  • tjejmarathon skriver:

   Hej! Som på de flesta lopp så får ni ordna detta själva. Vi kan inte ta hand om potentiellt 50 extra par skor och grejer- det går bara inte! Ta bra skor på och vi kommer ju serva med det ni önskar (förutom Perpeteum) på vätskestationerna! // Annie

 4. Åsa S skriver:

  Jag undrar också lite över packningen! Man måste väl nästan skaffa en rygga att springa med för att få med sig allt, obligatoriska överdragsjackan etc.? För ni hade väl fixat fint väder? 🙂

  • tjejmarathon skriver:

   Hej! Ja det är nog smidigast, man kan alltid böka ned en jacka i ett vätskebälte också men rygga är bra XXL sport är billiga, och det finns billiga bra. Jag kör med en ”North Bend” som inte allsv ar dyr och funkar jättebra! // Annie

 5. Linn skriver:

  Börjar bli riktigt nervös nu och försöker få koll på allt. Kommer det på vätskestationerna finnas typ gel/energidryk som man kan ta med sig och äta/drika under vägen till nästa? // Linn

 6. Peter N skriver:

  Decathlon har också en serie billiga trail-ryggor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s