30 kilometer i Göteborg

Igår genomfördes det sista gemensamma långpasset i Göteborg innan loppet. Vi möttes upp på Heden som vanligt och vädret för dagen var minst sagt lovande, över 20 grader varmt och strålande sol. Första milen rullade på hur lätt som helst, tjejerna pratade, trampade på och såg rätt så oberörda ut. När vi precis närmade oss en mil och det började vara dags för kort vätskestopp så började det plötsligt regna. Och som det regnade… Stora regndroppar, nästan hagel emellanåt, som började ganska lugnt och sedan tilltog i antal. Vi stod under taket vid en liten kiosk och det bara vräkte ner! Vi passade på att fylla på vattenflaskorna, köpa lite juice och några små påsar chips. Salt är alltid bra att tillföra på längre pass.

Trots att vi försökte vänta ut det så tycktes det inte vilja upphöra, till slut återstod inget annat än att trampa iväg i regnet. Jag som cyklade, och dessutom i jeans (det blev lite stressigt från jobbet), blev mer än lovligt dyngsur men tjejerna höll sig nog ganska varma.

Efter ungefär fem kilometer upphörde det äntligen och solen tittade fram igen. Som att inget hade hänt!

När vi sprungit 15 kilometer vände vi, sprang fem till och tog sedan vårt andra stopp för dagen, på macken mitt emot kiosken som räddat oss från regnet. Lite mer energi nu, bullar, kexchoklad och juice inhandlades, samt kaffe. Jag tror att det kändes ganska skönt att bara ha en mil kvar, det började bli rätt sent på kvällen.

Sista milen delades gruppen upp lite mer, de som hade energi kvar ökade upp tempot för att komma fram medan andra tog det lugnare. Framme igen vid Heden visade klockan 30,3 kilometer och jag tror jag talade för alla när jag säger att de var både stolta, glada och en aning förvånade över att det faktiskt gick ganska lätt. Tänk vad lite chips och kaffe kan göra för energin! 😉

Innan första stoppet, precis när regnet började, tog vi skydd under en bro. Fotografen passade på att föreviga.

image

Postat mitt i steget!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till 30 kilometer i Göteborg

  1. coyntha skriver:

    Bra jobbat tjejer!! Vi ses den 16 juni! 🙂

  2. Nina L skriver:

    Heja Götet! Vilket gäng!

  3. riotrun skriver:

    Härligt 30 km i sommaridyllen piggar upp. Här en länk från vårt pass den 17 maj. Lycka till alla på tjejmarathon nu. Ni är starka. http://riotrun.wordpress.com/2012/05/17/tjejmarathon-langpass-runt-stockholm/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s